Netflix hemliga koder

Streaming

Netflix är en av de mest populära streamingtjänsterna i världen, med ett enormt bibliotek av filmer och serier. Men visste du att det finns hemliga koder som kan hjälpa dig att hitta innehåll som annars kan vara svårt att upptäcka? Dessa koder är en riktig game-changer för att optimera din Netflix-upplevelse och hitta exakt det du vill titta på. I den här artikeln kommer vi att utforska dessa hemliga koder och visa dig hur du kan använda dem för att få ut mer av ditt Netflix-abonnemang.

Vad är Netflix hemliga koder?

Netflix hemliga koder är numeriska sekvenser som används för att kategorisera innehåll i mer specifika genrer och subgenrer än vad du kan hitta på hemsidan eller i appen. Istället för att bara bläddra genom de vanliga kategorierna som ”Drama” eller ”Komedi”, kan du använda dessa koder för att upptäcka mycket mer detaljerade kategorier som ”Brittiska kriminalfilmer” eller ”Övernaturliga thrillers”.

Hur använder du Netflix hemliga koder?

För att använda Netflix hemliga koder, behöver du bara skriva in en speciell URL i din webbläsare. Här är en enkel guide för att komma igång:

 1. Öppna din webbläsare: Detta fungerar bäst på en dator, men du kan även använda webbläsaren på din mobil eller surfplatta.
 2. Ange URL: Skriv in följande URL: www.netflix.com/browse/genre/[kod].
 3. Byt ut [kod]: Ersätt [kod] med den specifika koden för den genre du är intresserad av. Till exempel, för att se romantiska komedier, använd koden 5475 (www.netflix.com/browse/genre/5475).

Exempel på populära Netflix-koder

Det finns tusentals koder att utforska, men här är några av de mest populära som kan hjälpa dig att hitta nya favoriter:

 • Action och äventyr (1365): Perfekt för dig som älskar fartfyllda filmer och spännande äventyr.
 • Komedier (6548): För dig som vill skratta och njuta av en lättsam kväll.
 • Dokumentärer (6839): Om du är sugen på något informativt och insiktsfullt.
 • Skräckfilmer (8711): För dig som gillar att bli skrämd.

Så hittar du specifika genrer

Om du letar efter något väldigt specifikt, kan du använda dessa koder för att gå djupare in i Netflix bibliotek. Här är några exempel:

 • Asiatiska actionfilmer (77232): För en blandning av kampsport och äventyr.
 • Kultskräckfilmer (10944): För den riktiga skräckfantasten som gillar klassiker och kultfavoriter.
 • Barn- och familjefilmer (783): Perfekt för familjekvällar framför TV:n.

Använda hemliga koder på olika enheter

Även om det är enklast att använda dessa koder på en dator, kan du också använda dem på andra enheter. Här är hur du gör på några av de vanligaste enheterna:

 • Smart-TV: Använd webbläsaren på din smart-TV och följ samma steg som på en dator.
 • Mobil och surfplatta: Använd din webbläsare och skriv in URL:en direkt.
 • Streaming-enheter (t.ex. Roku, Apple TV): Tyvärr är det svårare att använda dessa koder direkt på streaming-enheter, men du kan söka efter de specifika titlarna du hittar via koderna på din dator eller mobil och sedan lägga till dem i din lista.

Fördelar med att använda Netflix hemliga koder

Genom att använda dessa koder kan du verkligen maximera din Netflix-upplevelse. Här är några av de största fördelarna:

 • Upptäck nytt innehåll: Du kommer att kunna hitta filmer och serier som du kanske annars aldrig skulle ha stött på.
 • Mer specifika genrer: Hitta exakt den typ av innehåll du är sugen på just nu, vare sig det är en romantisk komedi eller en sci-fi-thriller.
 • Spara tid: Istället för att bläddra genom oändliga rader av innehåll, kan du snabbt hitta det du vill se.

Tips för att få ut mest av Netflix hemliga koder

Här är några tips för att verkligen dra nytta av de hemliga koderna:

 • Håll en lista över dina favoritkoder: Skriv ner de koder du använder mest så att du snabbt kan komma åt dem.
 • Dela med vänner och familj: Berätta för dina nära och kära om dessa koder så att de också kan njuta av en bättre Netflix-upplevelse.
 • Utforska regelbundet: Netflix uppdaterar ständigt sitt bibliotek, så det är värt att regelbundet kolla in nya genrer och kategorier med hjälp av koderna.

Maximera din Netflix-upplevelse med hemliga koder

Att använda Netflix hemliga koder är ett utmärkt sätt att upptäcka nytt innehåll och få ut mer av din streamingupplevelse. Genom att lära dig dessa koder och använda dem regelbundet, kan du hitta exakt det du vill se snabbare och enklare än någonsin tidigare. Så nästa gång du känner att du inte hittar något att titta på, prova några av dessa koder och se hur mycket mer du kan få ut av ditt Netflix-abonnemang.

3 svar på ”Netflix hemliga koder”

  • Det är osannolikt att Netflix tar bort de hemliga koderna eftersom de är en del av deras interna system för kategorisering. Dock kan vissa specifika koder förändras över tid. Det är alltid bra att kontrollera regelbundet för uppdateringar.

   Svara

Lämna en kommentar