Effekten av pandemin på streamingvanor

Streaming

Pandemin har påverkat vårt sätt att leva på många sätt, men en av de mest märkbara förändringarna har varit i hur vi konsumerar media. Streamingtjänster har blivit en ännu viktigare del av våra liv, och i den här artikeln ska vi utforska exakt hur våra vanor har förändrats. Vi kommer också att ge några tips på hur du kan maximera din streamingupplevelse!

Streamingboomen under pandemin

När pandemin tvingade oss att stanna hemma blev underhållning online snabbt vårt fönster mot världen. Streamingtjänster som Netflix, Hulu och Amazon Prime Video såg sina användarsiffror skjuta i höjden. Men vad tittade vi på? Och hur förändrades våra tittarmönster?

Från biosalong till vardagsrum

Med stängda biografer flyttade många av oss vår filmkonsumtion hem. Streamingtjänster blev det nya normala för filmpremiärer, och vardagsrummet blev vår personliga biograf.

Familjetid framför skärmen

Familjer som plötsligt spenderade mycket mer tid tillsammans hemma vände sig till streamingtjänster för gemensam underhållning. Barnvänligt innehåll och familjefilmer fick en uppsving, och många föräldrar upptäckte nya favoriter tillsammans med sina barn.

Tips för att boosta din streamingupplevelse

Nu när streaming är en så stor del av våra liv, hur kan vi göra upplevelsen ännu bättre? Här är några tips:

Utforska nya genrer

 • Ge dig ut på okända vatten och prova en genre du normalt inte tittar på. Du kanske upptäcker en ny favorit!

Skapa en filmkväll hemma

 • Återskapa biokänslan hemma. Släck lamporna, ta fram popcornen och ha en filmkväll med familjen eller vännerna (virtuellt eller fysiskt).

Använd betygsättningar och recensioner

 • Låt dig inte överväldigas av det enorma utbudet. Använd recensioner och betyg för att hitta de bästa filmerna och serierna.

Förändringar i tittarvanor

Under pandemin blev vi mer benägna att binge-titta på serier, en trend som tycks hålla i sig. Men vi har också blivit mer kräsna och benägna att byta tjänst om vi inte hittar det vi söker.

Streaming som social aktivitet

Virtuella tittarpartyn blev populära under pandemin, vilket visar att även om vi är fysiskt isolerade, söker vi fortfarande sätt att dela upplevelser med andra.

Framtiden för streaming

Pandemin har accelererat en trend som redan var på gång: streaming är här för att stanna. Men vad kan vi förvänta oss framöver?

 • Mer personanpassat innehåll
 • Ökad konkurrens mellan tjänster
 • Innovationer som förbättrar tittarupplevelsen

Avslutande tankar

Pandemin har utan tvekan förändrat vårt sätt att titta på TV och filmer. Vi har blivit mer anpassningsbara, kreativa och sociala i vårt tittande. Så nästa gång du sätter på din favoritstreamingtjänst, tänk på hur långt vi har kommit och alla de möjligheter som fortfarande ligger framför oss. Glad tittning!

3 svar på ”Effekten av pandemin på streamingvanor”

 1. Vilken streamingtjänst har sett den största ökningen under pandemin enligt er forskning?

  Svara
  • Enligt vår forskning har flera tjänster sett en ökning, men Netflix och Disney+ har särskilt märkbara ökningar.

   Svara
 2. Fantastisk artikel! Det är verkligen intressant att se hur pandemin har påverkat våra tittarvanor och hur streaming har blivit en så central del av våra liv.

  Svara

Lämna en kommentar